Tilbage

Nørremarken – en grøn bydel i udvikling

Nørremarken i Vejles nordlige ende er en stor bydel under kraftig udvikling. Her kan du blive klogere på udvalgte projekter i byudviklingen.

Nørremarken, 7100 Vejle

Nørremark Center - fremtidens mødested

Med renoveringen af Nørremark Center bliver der nu skabt plads til nye byrum, fællesskaber og handel.

Nørremark Center er slidt og skal have nyt liv – og i løbet 2024 begynder renoveringen af centret. Gamle bygninger bliver revet ned og facader bliver opgraderet til glæde for hele Nørremarken og for handelslivet.

Siden 2020 har Vejle Kommune arbejdet med omdannelsen af Nørremark Center – blandt andet med et visionsprojekt, hvor borgerne kunne deltage i workshops og komme med ønsker og idéer. Nogle foreslog, at der skulle være bageri, café og et apotek – andre ønsker sig en cykelsmed og flere spisesteder.

Ambitionen er at udvikle centret som bydelens nye samlingspunkt, hvor det er trygt og rart at færdes, og hvor der naturligt opstår nye fællesskaber.

Du kan se nogle computerskabte billeder af, hvordan Nørremark Center kommer til at se ud nederst på siden.

 

 

Ellehammerparken - en by med tryghed og fællesskab

Ellehammerparken bliver med 300 nye boliger på Nørremarken en lille ny bydel i byen. En stor del af de nye boliger opføres som seniorbofællesskab, hvor hjemlighed, tryghed og fællesskaber er i fokus.

Projektet imødekommer fremtidens behov for boliger til seniorer, der ønsker at bo individuelt, men samtidig tæt på andre.

Ellehammerparken bliver indrettet med mange forskellige fællesfaciliteter som café, restaurant og mulighed for at tilknyttet et mindre lægehus, pedeller, hjemmehjælpere og en kok, der kan lave mad til daglige fællesspisninger.

 


Toppen af Nørremarken – dyrelegeplads og nye boliger

Toppen af Nørremarken er et nyt grønt areal med naturlegepladser, dyr (geder, kaniner og fugle), frugttræer og bålhytte. I den nordlige del af området vil der i fremtiden komme til at ligge 90 nye boliger.

Toppen af Nørremarken er et område med lidt mere vild og upoleret natur, hvor man kan gå på opdagelse, tage ophold, lege eller blot gøre gåturen på Nørremarken en smule sjovere.

Området kobles sammen med Det Grønne Loop – en ny 1,4 kilometer lang oplevelsesrute, der etableres i 2024 på Nørremarken.

 

 

Det grønne loop

Leg, aktiviteter og pausesteder bliver ingredienserne i et nyt oplevelsesbånd, der skal forbinde tre forskellige bykvarterer sammen i Nørremarken.

Navnet på oplevelsesbåndet er Det Grønne Loop, der har til formål at skabe et naturligt samlingssted for hele Nørremarken.

Det Grønne Loop bliver anlagt i løbet af sommeren 2024 og kommer til at inddrage mange forskellige aktører – blandt andet skolebørn, der skal hjælpe med at plante blomster og stauder i vejhellerne.

Området bliver opgraderet med blandt andet en cykelbane, en skovhave og bænke til glæde for små og store – og dyrelivet får bedre forhold med gamle, væltede træer at kravle ind i og insektvenlige stauder at summe omkring.

Her kan du se, hvordan Det Grønne Loop strækker sig rundt i Nørremarken. God tur!
Her kan du se, hvordan Det Grønne Loop strækker sig rundt i Nørremarken. God tur!

Kontakt

Tinus Elsig
Specialkonsulent

#

Julie Elisabeth Halkier Nilsson
Chef for Politik, Analyse og Kommunikation, Stabschef, Kommunaldirektørens stabe