Indenfor to år åbner et nyt bibliotek- og kulturhus i Vejle. Den ambition rykkede tættere på tirsdag, hvor bedømmelsesudvalget valgte Vognsen & CO, Søren Jensen Rådgivende Ingeniører og AART Architects til at skabe Vejles nye, kulturelle samlingspunkt

På billedet ses forsiden af det kommende bibliotek- og kulturhus tegnet af AART
Visualisering fra AART Architects

Om to år åbner et nyt bibliotek- og kulturhus i Vejle. Det skal huse to af byens kulturinstitutioner – nemlig Vejle Bibliotekerne og Vejle Musik- og Kulturskole – og være et nyt samlingspunkt for kommunens borgere.

Tirsdag den 3. september rykkede det nye bibliotek- og kulturhus tættere på, da et enigt bedømmelsesudvalg valgte den entreprenør, som skal sætte form på byens nye samlingspunkt.

Det blev Vognsen & CO, Søren Jensen Rådgivende Ingeniører og AART Architects.
På forhånd havde udvalget modtaget fem fremragende bud fra entreprenører.

En gennemgående transformation

Med Vognsen & CO, Søren Jensen Rådgivende Ingeniører og AART Architects får Vejle et bibliotek- og kulturhus med et markant udtryk, der understøtter synergien mellem Vejle Bibliotekerne og Vejle Musik- og Kulturskole.

Vognsen & CO, Søren Jensen Rådgivende Ingeniører og AART Architects’ projekt er en gennemgående og stor transformation af bygningen, som samtidig binder tre etager sammen.

Byggeriet sættes i gang fra februar 2025. Inden da flytter det nuværende bibliotek i midlertidige lokaler på 1. sal i Bryggen, Farveriet i Spinderihallerne og Hjulmagervej 6 i Vinding.

Nyt kulturanker for Vejle By

Det nye bibliotek- og kulturhus vil forbinde bymidten med området ved den nye bæredygtige bydel, Ny Rosborg.

DGI-huset ligger allerede i området, hvor adskillige mennesker hver dag har deres gang til og fra arbejde, uddannelse eller fritidsaktiviteter.

Det nye bibliotek- og kulturhus vil forventeligt stå klar til at tage imod de første borgere i december 2026.

Læs mere om visionen bag det nye bibliotek- og kulturhus 

På billedet ses det kommende bibliotek- og kulturhus udefra. Der er masser sollys og smukt grønt udenfor.
Visualisering fra AART Architects
På billedet ses det kommende bibliotek- og kulturhus indenfor, hvor der er masser plads.
Visualisering fra AART Architects
På billedet ses det kommende bibliotek- og kulturhus udenfor om aftenen. Det er skumringstid, og huset er lyst op smukt.
Visualisering fra AART Architects
Sidst opdateret: