Den 25. april 2024 samles tusindvis af danskere igen for at fejre Klimahandledagen. Det er dagen, hvor vi sammen tager små skridt mod store klimamål, lige fra vores nabolag til vores arbejdspladser. Klimahandlingsdagen er en perfekt chance for at prøve nogle nye, mere klimavenlige vaner, der kan gøre en forskel i vores lokalsamfund.

I 2023 deltog mere end 10.000 danskere i Klimahandledagen, og der var arrangementer over hele landet. I 2024 forventes endnu større opmærksomhed og deltagelse. Og Ressourcer og Genbrug er også på banen igen og har arrangeret spændende aktiviteter på vores fire genbrugspladser i Give, Egtved og Børkop og på RCV.

Hvad sker der på genbrugspladserne?

På hver plads vil der være opstillet kvashegn, og desuden information om, hvor meget Co2 man kan spare ved at lade afklip fra haven ligge derhjemme i haven og hvordan man gør det.

Hvorfor kvashegn?

Træer er en af de mest effektive metoder til at suge CO2 ud af atmosfæren. Alle træer gør en forskel, og jo flere jo bedre. Derfor er skovplantning en vigtig klimahandling, og selv den mindste skov tæller.

På samme måde har kvaset i haven en stor effekt på CO2-udledningen. Den måde, mange holder have på i dag, er hverken god for biodiversiteten eller klimaet. Når havens blade, kviste og ukrudt køres væk eller brændes, frigives der unødig CO2. Ved at droppe begrebet "haveaffald" og i stedet lave hegn eller bunker af kvas, sparer I både turen til genbrugspladsen, hjælper dyr og insekter og lagrer CO2. 1 m3 kvas binder nemlig 400 kg CO2.

Derudover giver kvashegnet levesteder til insekter, plads til reder for fugle og er en langt mere miljøvenlig form for hegn end trykimprægneret træ.

Læs mere om opbygning af kvashegn m.m. her.

 

Ressourcer og Genbrug ønsker ’God Klimahandledag’, og god fornøjelse med kvashegnet derhjemme.

Sidst opdateret: