Du kan få gratis rådgivning og ambulant stofmisbrugsbehandling. Du behøver ingen henvisning fra din læge, men kan ringe til os eller henvende dig i åbningstiden.

Behandlingen foregår ambulant og er i dagtimerne. Dit forløb bliver planlagt sammen med dig.

Du er garanteret behandling for stofmisbrug

Der er behandlingsgaranti. Fra du henvender dig, og til du er i behandling, går der max 14 dage.

Et tilbud til dig kan omfatte et eller flere af følgende:

  • Visitation og indskrivning

    Henvendelse om stofmisbrugsbehandling, er forbundet med mange overvejelser og ambivalens. Vi tilstræber derfor, at du får en hurtig tid for igangsætning af aktiv behandling og inden for behandlingsgarantien.

    Hjælpen er gratis, og du kan kontakte os for at lave en aftale, uden henvisning fra egen læge.

    Ved kontakt til RusmiddelCenter Vejle aftales en visitationstid (indskrivningstid) senest 14 dage efter din henvendelse.

    I visitationssamtalen møder du en visitator, som sammen med dig udreder selve stofmisbrugsproblemet og eventuelt andet rusmiddelbrug. I kortlægger sammen de konsekvenser, der knytter sig til forbruget og relevante udfordringer. Kortlægningen danner baggrund for hvilke behandlingstilbud, du bliver tilbudt. Indsats, omfang og tidsperspektiv aftales herefter mellem dig og visitator, hvorefter du overgår til og får en samtaletid hos en stofmisbrugsbehandler og evt. tilbydes en læge tid i forhold til substitutionsbehandling.

    I behandlingen samarbejder vi med andre aktører, hvis der er behov. Det kan f.eks. være jobcentret, sundhedsvæsenet, familieafdelingen m.fl.

    Stofbehandlingen i Vejle Kommune har åbent for tilgang af borgere fra andre kommuner jævnfør retten til frit valg.

    Vi har en særlig indberetningspligt i forhold til sundhedspersonale, jf. sundhedsloven, og underretningspligt i forhold til børn og unge, jf. serviceloven.

  • Individuelle behandlingssamtaler

    Individuelle samtaler er et intensiv behandlingsforløb, som varer fra tre til seks måneder. Plan for antal samtaler og interval mellem samtaler tilrettelægges i samarbejde med dig og din behandler.

    Efter afsluttet behandlingsforløb tilbydes du opfølgning senest efter en måned og igen efter seks måneder.

    Formålet med samtalerne er, at du opnår indsigt i din egen situation og tilegner dig nye handlemuligheder og mestringsstrategier i forhold til dit rusmiddelproblem for at opnå en forbedret livskvalitet.

    Målet med behandlingen kan være at stabilisere, reducere eller stoppe med stofbruget eller stofafhængigheden for at støtte dig i det, du mener er et bedre liv.

  • Brug for medicinsk behandling?

    Har du brug for medicinsk behandling for at komme ud af dit stofmisbrug, vil du ved visitationssamtalen blive tilbudt en aftale med RusmiddelCenter Vejles lægekonsulent.

    Formålet med, at du modtager medicinsk substitutionsbehandling og sociale/sundhedsmæssige støttende samtaler, er, at give dig en stabilitet så du oparbejder kompetencer til at kunne reducere og ophøre illegalt forbrug af rusmidler.

    Du kan hver formiddag (undtagen onsdag) få udleveret Metadon og Suboxone i medicinudleveringen i RusmiddelCenter Vejle, Horsensvej 35, Vejle.

    I medicinudleveringen uddeler vi også gratis sprøjter, kanyler og kondomer m.m., og vi samarbejder med lægekonsulenten for at få et indtryk af din sundhedstilstand, så vi kan rådgive dig om sundhed og hjælpe dig med kontakten til det øvrige sundhedssystem.

  • Anonym stofmisbrugsbehandling

    Anonym stofmisbrugsbehandling er til dig, der ønsker anonym behandling, støtte og rådgivning til at komme ud af dit misbrug.

    Den anonyme stofmisbrugsbehandling er gratis og henvender sig til dig, der:

    • Er over 18 år
    • Er i uddannelse eller beskæftigelse
    • Har afklaret boligforhold
    • Vil være anonym
    • Ikke har brug for medicinsk stofmisbrugsbehandling

    Det er gratis at deltage, og du behøver hverken at opgive navn eller CPR-nummer.

    Behandlingen tilbydes i Esbjerg og Odense.

    Du kan kontakte den anonyme behandling på telefon:

    Esbjerg, tlf. 23 60 90 14

    Odense, tlf. 51 77 73 27
    www.heltanonymodense.dk

  • Samtaler og inddragelse af netværk og familie

    Det kan være svært at være pårørende til en stofbruger eller stofafhængig, uanset om du er ægtefælle, forældre, søskende eller ven. Mange pårørendes hverdag er præget af mistillid, magtesløshed og frygt og man er plaget af skyldfølelse over ikke at vide, hvordan man kan hjælpe.

    Vi tilbyder pårørendesamtaler med en af vores rusmiddelbehandler, hvor vi giver viden om og indsigt i misbrug og afhængighed og redskaber til at støtte den misbrugende og hjælp til grænsesætning.

    Det kan foregå som individuel samtale, familiesamtale og parsamtale.

  • Efterbehandlingsgruppe

    Har du gennemført et behandlingsforløb, der har været i intensiv ambulant rusmiddelbehandling eller døgnbehandling, og vurderes til at have ressourcer til at indgå i gruppebehandling, tilbydes du at deltage i en efterbehandlingsgruppe, som kan hjælpe og støtte dig med at forebygge tilbagefald. Du opnår mestringsstrategier til at fastholde en tilværelse uden afhængighed eller brug af illegale stoffer, og samtidig er målet at styrker dit netværk.

    Du skal være ædru- og rusmiddelfri for at deltage i gruppen og have en målsætning om længerevarende stoffrihed.

    Gruppen har mellem fire og otte deltagere, og der er løbende optag.

    Behandlingen tilrettelægges som en procesorienteret tilgang, hvor temaer, dialog, terapi og psykoedukation danner rammen for, at du kan udvikle din måde at være i relationer på, herunder i forhold til din egen familie.

  • Døgnbehandling

    Mange tror, at rusmiddelbehandling er lig med døgnbehandling, men det er kun de få, som får bedre udbytte af døgnbehandling end ambulant behandling. Henvisning til døgnbehandling foregår altid ud fra en nærmere udredning af dit behandlingsbehov og i tæt samarbejde med din ambulante behandler. I udfylder sammen et indstillingsskema, og som udgangspunkt deltager du sammen med behandler i døgnvisitationsmødet. Døgnvisitationsudvalget afgør, om du visiteres til et døgnbehandlingstilbud i rusmiddelregi. I afgørelsen anbefaler udvalget et døgnbehandlingssted.

    Vi har eget døgntilbud i Egtved, som hedder ”Center Døgn – misbrug”. Behandlingen består af gruppebehandling, terapi og individuelle samtaler, så du kan forstå sammenhængen mellem tanker, følelser, handlinger, trang og relationer. Vi arbejder også på at finde og vedligeholde relationer, som gør, at du bliver stoffri – og forbliver stoffri.

  • Rådgivning til pårørende

    Et rusmiddelproblem i en familie påvirker hele familien. Som pårørende kan du opleve at blive belastet af de adfærdsmæssige ændringer som rusmiddelproblemet medfører, og du kan have brug for støtte til at udvikle sunde strategier.

    Vi tilrettelægger støtten ud fra den enkelte families behov. Støtten kan bl.a. bestå af:

    • Individuelle samtaler
    • Samtaler med familie og netværk

    Find yderligere information om tilbud til pårørende 

  • Fremskudt stofmisbrugsbehandling - få hjælp der, hvor du er

    Har du brug for hjælp til at håndtere dit stofmisbrug, men svært ved at komme til os, kan vi hjælpe dig med dine udfordringer, der hvor du er. Vores to behandlere er klar til at hjælpe hjemme hos dig, på herberget, på værestedet eller lige der, hvor det passer dig.

    Du kan ringe til Trine på tlf. 24 21 78 84 eller Anja på tlf. 24 21 41 83

  • Få en mentor med brugerbaggrund

    Vejle Kommune har sammen med frivillige lavet et fællesskab, der skal støtte mennesker, der lige er kommet ud af et misbrug. Formålet er at undgå tilbagefald, forebygge ensomhed og støtte til at opbygge et netværk uden for misbrugsmiljøet.

    Find yderligere information om Peer-fællesskabet

  • Bekymret for et barn

    Er du bekymret for et barns trivsel i forhold til alkohol-/stofproblematik i familien, kontakt da rusmiddelcentret. En kontakt kan være med til at ændre livsbane for et barn.

    Læs mere om, hvordan du kan spotte rusmiddelproblemer i familier

  • Tilbud til gravide med afhængighed

    Vi indgår i et samarbejder med Familieambulatoriet i Kolding i forhold til behandling og for at sikre barnet og familiens helbredsmæssige trivsel.

    Find yderligere information om tilbud til gravide med afhængighed og nyfødte (regionsyddanmark.dk)

     

Connie Krogh Sjursen Visitator
telefon 21 32 18 88
Karin Danielsen Visitator
telefon 51 28 09 44
Malene Noer Sørensen Visitator
telefon 21 32 21 78

Kontakt RusmiddelCenter Vejle - Horsensvej 35

Horsensvej 35 , 7100 Vejle
Tlf. 76 81 90 40

Telefontid

  • Mandag kl. 8.30-15.00
  • Tirsdag, onsdag og fredag kl. 8.30-12.00
  • Torsdag kl. 8.30-17.00

Fremmøde: Mandag kl. 8.00-15.00
Tirsdag kl. 8.00-12.00
Onsdag kl. 8.00-15.00
Torsdag kl. 8.00-17.00
Fredag kl. 8.00-14.00

Medicinudlevering: Hverdage kl. 8.30-11.30, dog lukket onsdag.

E-mail: rusmiddelcenter@vejle.dk

Brug Digital Post, hvis du sender personlige oplysninger.

  • Hvilke klagemuligheder har jeg?

    Er du ikke enig i afgørelsen om behandling, kan du klage skriftligt til RusmiddelCenter Vejle. Vi skal modtage din klage senest 4 uger efter, at du har fået afgørelsen. 

    Vi vurderer, om vi fastholder eller ændrer afgørelsen, og du får skriftligt svar senest efter 4 uger.

    Hvis vi holder fast i afgørelsen, sender vi klagen videre til Ankestyrelsen, hvis du ønsker dette.

     

  • Serviceniveau og kvalitetsstandard

    Læs vores kvalitetsstandard, som beskriver vores serviceniveau, mål og kriterier for at tildele en indsats

    Vores sagsbehandlere arbejder ud fra denne kvalitetsstandard, når de tildeler en indsats.

RusmiddelCenter Vejles afdeling på Horsensvej
RusmiddelCenter Vejles afdeling på Horsensvej
Medicinudlevering
Medicinudlevering
Medicinudlevering
Venteværelse - Horsensvej
Sidst opdateret: